35 de ani de la semifinala de Cupă Europeană cu Benfica

35 de ani de la semifinala de Cupă Europeană cu Benfica

Astăzi, 6 aprilie 2018, se împlinesc 35 de ani de când Universitatea Craiova evolua într-o semifinală de Cupă Europeană, premieră în fotbalul românesc. „N-am avut niciodată o echipă atât de mare”, titra presa la acea vreme.

Știința Craiova scria una dintre cele mai frumoase pagini de istorie a fotbalului românesc. Echipa lui Balaci, Tilihoi, Geolgău, Zoli Crișan și Cămătaru răpusese marile forțe ale Europei. Rând pe rând, Fiorentina, Bordeaux și Kaiserslautern au fost îngenuncheate de olteni, într-o campanie europeană fantastică. La data de 6 aprilie 1983, Universitatea reușea o prestație excelentă pe „Da Luz“ contra formației Benfica Lisabona, cu Rodion Cămătaru în zi de grație. „Nouarul“ Științei a fost stoper, libero, mijlocaș și vârf de atac. S-a încheiat 0-0, rezultat ce aprindea speranțele României.

Iată cum a comentat Fănuș Neagu meciul și rezultatul din Portugalia: „Mi se pare de-a dreptul fantastic şi peste aşteptările tuturor suporterilor Universităţii Craiova. Eu cunosc puterea echipei Benfica de aproape două decenii şi vreau să spun că pe malul Atlanticului, unde este situat Stadionul «Luz», puţine echipe se pot mândri că au scos un asemenea rezultat. Acolo, de altminteri ca şi la Craiova, publicul este la fel de pătimaş. Înţeleg prin aceasta un public frumos, care îşi susţine echipa sa tot timpul. Aşa se întâmplă şi la Craiova, aşa se întâmplă şi la «case» mult mai mari“.

Benfica Lisabona – Universitatea Craiova 0-0


Benfica: Bento, Pietra, Humberto Coelho, Bastos Lopes, Alvaro, Carlos Manuel, Sheu (55 Nene), Alves, Chalana, Diamatino, Filipovic.
Universitatea: Lung, Negrilă, Tiliohoi, Ciupitu, Ungureanu, Țicleanu, Donose (77 Dumitru), Irimescu (56 Beldeanu), Geolgău, Crișan, Cămătaru.

#MeciuriDeLegenda

Liga 1 Betano

Meciul următor

Sâm, 22 Sep 2018

21:00

Viitorul

Liga 1 Betano

Stadionul „Ion Oblemenco”

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1FCSB714
2Astra Giurgiu814
3Sepsi Sf. Gheorghe814
4Gaz Metan814
5CFR Cluj712
6Dunărea Călărași812
7Universitatea Craiova811
8Viitorul710
9FC Dinamo810
10FC Botoșani88
11Poli Iași78
12FC Hermannstadt77
13Concordia87
14FC Voluntari72

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.