38 de ani de la cea mai dulce înfrângere

38 de ani de la cea mai dulce înfrângere

Astăzi, 2 martie 2021, se împlinesc 38 de ani de la cea mai dulce înfrângere: Kaiserslautern - Știința 3-2, în manșa tur din sferturile Cupei UEFA.

Ne întoarcem în timp: 2 martie 1983, FC Kaiserslautern – Universitatea Craiova 3-2. În urmă cu 38 de ani am trăit cea mai frumoasă înfrângere din istoria Știintei.

Armin Reichel
Michael Dusek  
Hans-Peter Briegel 40′
Andreas Brehme  
Werner Melzer  
Dieter Kitzmann  
Reiner Geye  
Hannes Bongartz  
Torbjorn Nilsson  
Norbert Eilenfeldt  
Thomas Allofs 75′
Rezerve
Hans-Gunter Neues 75′
Axel Brummer 40′
Silviu Lung  
Nicolae Ungureanu  
Costică Ștefănescu  
Nicolae Negrilă  
Mircea Irimescu  
Ion Geolgău  
Ion Dumitru 64′
Costică Donose  
Zoltan Crișan  
Aurel Beldeanu 75′
Rodion Cămătaru  
Rezerve
Aurel Țicleanu 64′
Sorin Cârțu 75′

 

Antrenor: Rudolf Kroner Antrenor: Constantin Oțet

Haideți să călătorim în ’83 și să-i admirăm frumoasele vorbe pline de speranță lăsate de Fănuș Neagu, suporter cu inima și condeiul.

“Este un meci extraordinar de greu, dar și teribil de frumos. Mi se pare că frumusețea aparține dificultății (…). La Kaiserslautern ori cucerim Europa, ori ne întoarcem în Balcani! Nu avem decât șansa victoriei și ghinionul unui meci egal. Suntem prea periculoși și ingenioși ca să știm sî pierdem la un gol diferență. Acum o lună, când eram în RFG, Netzer și Briegel mi-au spus: <<Dacă ne prindeți într-o zi proastă, ne dați patru goluri, iar dacă noi vă prindem într-o zi proasta la Craiova, vă dăm cinci>>. Meciul ne costă atât de mulți bani încât vrem să-l câstigăm cu orice preț. Pe noi ne costă intrarea în Europa și furtuna ieșirii în lume! le-am răspuns. Se bucurau ca niște copii că nu joacă Balaci. (…) Sunt ferm convins că nu îi vom lăsa pe vest-germani să ne împingă în tragedie. O tragedie începe bine și se sfârșeste prost, ori o comedie începe prost și se termină bine. Noi suntem un popor vesel și cu așa români vom caștiga veselia și hohotul de râs frumos ori senin. Așteptați-mă miercuri la televizor! Dacă e bine, iau cuvântul. Dacă e rău, iau poziția mutului! Dar voi lua cuvântul! Ura! “

La Kaiserslautern, Știința era în groapă, in minutul 51. 0-3! Dar băieții au făcut ce au știut cel mai bine: să spere. Două goluri și totul a devenit posibil. Iar pe 16 martie 1983 s-a scris istoria.

#OnThisDay

Liga 1 Betano

Meciul următor

Sâm, 17 Apr 2021

20:30

Sepsi Sf. Gheorghe

Play-off Liga 1

Stadionul Ion Oblemenco

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1FCSB033
2CFR Cluj032
3Universitatea Craiova029
4Sepsi Sf. Gheorghe023
5Academica Clinceni022
6FC Botoșani021

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.