Știința sparge gheața în canicula de la Călărași

Știința sparge gheața în canicula de la Călărași

3 - 1 la Călărași: prima victorie a Craiovei, prima înfrângere a gazdelor.

Prima mare ocazie a meciului aparține Dunării, dar Pigliacelli se opune excelent șutului din apropiere al lui Mendy. Craiova răspunde prin Bancu și Mitriță; jucătorii de Națională ai Științei au o dublă ocazie, la o fază la care Nicușor a lovit inițial transversala, după un dribling bun în interiorul careului.

La debutul ca titular pentru alb albaștri, Matteo Fedele dă un gol care candidează deja la reușita campionatului, în prelungirile primei reprize: șut de la 30-35 de metri, cu o ușoară boltă, aproape de vinclul lui Straton.

Craiova începe mai bine și partea a doua, cu Martic și Cicâldău în două rânduri periculoși, în primele 5 minute. Doar un minut mai târziu, în minutul 51, Mitriță îl găsește în careu pe Cicâldău cu o pasă filtrantă, acesta apucă să ciupească mingea în fața lui Straton, iar fostul portar al nostru îl faultează. Tot Mitriță bate bine și, deși Straton se întinsese excelent după minge, înălțimea acesteia face ca golul să fie sigur: se face 2-0.

Gazdele reduc din diferență 10 minute mai târziu, la o fază la care Mediop venea evident din afara jocului, doar că asistentul Octavian Șovre a intrepretat că Kelic a fost autorul pasei către adversar, la o fază la care nu este clar dacă fundașul Craiovei avea control asupra mingii sau doar respinsese o acțiune a gazdelor.

Universitatea trece de micul șoc grație unui nou gol al lui Mitriță, care transformă cu un mic ajutor din partea zidului o lovitură liberă scoasă de Burlacu, în minutul 73. A fost a doua dublă consecutivă a căpitanului nostru.

Restul jocului este la discreția Craiovei, care, condusă de șarjele lui Mitriță, trece pe lângă golul 4 în cel puțin cinci rânduri și pare că își dă drumul definitiv la jocul ofensiv și spectaculos cu care încânta în sezonul trecut.

Scor final Dunărea Călărași – Universitatea Craiova 1-3, o victorie extrem de importantă pe o vreme deloc prietenoasă cu sportul de performanță.

Liga 1 Betano

Meciul următor

Joi, 18 Iul 2019

19:00

FC Sabail

UEFA Europa League

Stadionul „Ion Oblemenco”

DigiSport 1, Look Plus

Clasamentul

# Echipa M P
1Viitorul13
2FCSB13
3Universitatea Craiova13
4Astra Giurgiu11
5FC Botoșani11
6Gaz Metan11
7Chindia11
8Poli Iași11
9CFR Cluj11
10FC Voluntari11
11Sepsi Sf. Gheorghe11
12FC Hermannstadt10
13Academica Clinceni10
14FC Dinamo10

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.