Zi de derby: Știința coboară în Groapă și va lupta pe viață și pe moarte

Zi de derby: Știința coboară în Groapă și va lupta pe viață și pe moarte

Scurtul armistițiu de peste iarnă s-a încheiat. Războiul Ligii I Betano reîncepe, cu primul derby al primăverii timpurii: Dinamo – Universitatea se joacă în Ștefan cel Mare, astăzi de la ora 20:45.

Deși are doi suspendați de marcă, pe Băluță și Kelic, Craiova nu are de ales decât să meargă plină de încredere pe terenul uneia dintre formațiile cu cifrele cele mai slabe ”acasă” din campionat. Doar Chiajna, Sepsi, Mediaș și Juventus au mai multe înfrângeri pe teren propriu decât gazdele noastre de astăzi. Cu 16 puncte din 33 posibile obținute la București, Dinamo este una dintre cele două echipe din campionat cu punctaj mai bun în deplasări decât acasă.

La asta se adaugă faptul că trupa lui Mangia se simte aproape la fel de bine pe terenuri străine ca pe Oblemenco: 6 victorii, 3 egaluri și doar 2 înfrângeri are Craiova din calitate de oaspete, în acest sezon. La fel de adevărat este și că nu am mai câștigat pe teren strain în campionat de pe 24 octombrie, când învingeam pe Sepsi la Brașov. Mai mult, la Dinamo nu am cunoscut gustul victoriei de la revenirea pe prima scenă, așa că avem o revanșă de luat în această seară!

Cu un program extrem de dificil în cele patru etape rămase din sezonul regulat, rivalii au nevoie de victorie pentru a intra în locurile de playoff și vor juca cu cuțitul la os, poate chiar cu disperare. Dar Universitatea are și ea nenumărate motive să joace ca și când soarta întregului campionat ar depinde de acest meci: cu o victorie, Craiova s-ar apropia din nou de FCSB și CFR și ar continua lupta în trei la titlu. Iar cei 800 de fani alb albaștri din tribune se vor face cu siguranță bine auziți, pe un teren unde suporterii sunt obișnuiți să dea 200% și de unde mereu pleacă răgușiți. Măcar să plece și fericiți, de această data!...

Hai, băieții! Faceți în așa fel încât să câștigați meciul pe teren și să ne pierdeți vocile în eter!

Liga 1 Betano

Meciul următor

Lun, 26 Nov 2018

20:30

FC Botoșani

Liga 1 Betano

Stadionul „Municipal”

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1CFR Cluj1530
2FCSB1528
3Universitatea Craiova1526
4Viitorul1526
5Gaz Metan1525
6Astra Giurgiu1520
7Sepsi Sf. Gheorghe1520
8Dunărea Călărași1517
9FC Dinamo1517
10Concordia1517
11Poli Iași1517
12FC Botoșani1516
13FC Hermannstadt1515
14FC Voluntari158

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.