Ziua Tatălui, cu Știința din generație în generație

Ziua Tatălui, cu Știința din generație în generație

Ziua Tatălui este sărbătorită duminică, 12 mai, în România, a două duminică din luna mai devenind oficial sărbătoare dedicată tăticilor, conform Legii 319/2009 privind instituirea Zilei Mamei și a Zilei Tatălui. Clubul Universitatea Craiova marchează această zi prin modul în care tatăl lui Nicușor Bancu a trăit debutul fiului său în tricoul Naționalei.

Tatăl lui Nicușor Bancu a vorbit în 2017 despre cum a trăit debutul fiului său sub „tricolor”, în partida Danemarca – Romania 1 - 1: „Am văzut meciul acasă, cu rude, cu prieteni. Simţeam eu că o să intre. A fost visul lui, dar de ce să nu recunosc, mi-am dorit şi eu enorm să-l văd jucând la naţională. Din momentul în care a intrat, n-am mai putut să stau jos, am văzut restul partidei din picioare. Iar când a dat centrarea aia din care a ieşit gol, mi-au dat lacrimile. A doua zi, prin comună, toată lumea mă oprea pe stradă să mă felicite. La fel şi prin Slatina, că toţi îl cunosc pe Nicuşor. Sunt mândru de el, e un copil de excepţie, a muncit enorm să ajungă aici. Abia aştept să vină acasă, să-mi aducă tricoul pe care l-a purtat duminică seara. Cred că o să-l îmbrac şi eu.”

Peluza Nord Craiova afișat la meciul cu Dinamo de pe stadionul „Ion Oblemenco” și un banner care se potrivește perfect zilei de astăzi: „De patru generaţii încoace, în acest loc de pe pământ, s-o dai pe Ştiinţa mai departe e cel mai de preţ legământ.”

Semnificația acestei zile este legată direct de poziția unui tată în familie , precum și în societate. Ea are o semnificație importantă deoarece ajută la recunoașterea contribuției individuale a fiecăruia dintre cei doi părinți la viața de familie în particular și la construirea societății în general. 

#FathersDayUCV1948

Liga 1 Betano

Meciul următor

Dum, 12 Iul 2020

21:00

FCSB

Play-off Liga 1

Stadionul „Ion Oblemenco”

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1Universitatea Craiova638
2CFR Cluj536
3Astra Giurgiu528
4FCSB527
5FC Botoșani527
6Gaz Metan625

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.