2-1 cu CFR în ultimul meci al iernii. Ce sărbători fericite!

2-1 cu CFR în ultimul meci al iernii. Ce sărbători fericite!

Știința își păstrează parcursul perfect de acasă, după revenirea în Craiova, și învinge liderul. A fost o seară de neuitat, cu o nouă atmosferă electrizantă pe Oblemenco.

Mateiu dă semnalul începerii forcing-ului în minutul 10, când prinde un voleu de zile mari de la 25 de metri, dar Arlauskis scoate mingea care se îndrepta spre vinclu. Oaspeții se apără disciplinat în prima parte a partidei, pe două linii, dar reușesc să iasă din propria jumătate între minutele 25 și 35 și să fie periculoși, în special la ocazia lui Culio, după o lansare excelentă a lui Omrani. Universitatea recâștigă inițiativa pe final de repriză și Bancu este aproape de gol după o centrare a lui Băluță. Același Băluță avea să facă vulcanul Oblemenco să erupă în primul minut de prelungiri, când urmărește o centrare a lui Martic și plasează mingea cu capul în colțul porții de la Nord. Iar Nordul pornește sărbătoarea și stadionul duduie pe timpul uneia dintre cele mai fericite pauze din istoria recentă.

Mitriță ”arestează” mingea la o lovitură liberă de la 27 de metri după doar 5 minute de la reluare și reușește o execuție de zile mari, care scutură vinclul lui Arlauskis și duce 27.000 de olteni în paradis. Băluță are ocazia să încheie conturile după o acțiune senzațională în minutul 59, când scoate din joc doi adversari și catapultează un exterior înspre colțul lung, însă mingea zguduie transversala.

Peluza începe valurile care fac turul arenei și Oblemenco tremură, dar Clujul marchează din nimic în minutul 61, după un corner la care Kelic și Calancea ezită, iar nou-intratul Urko Vera înscrie simplu din apropiere.

Martic este și el aproape să aducă al treilea 3-1 consecutiv pe OZN, dar nu reușește să lovească corect din 8 metri, singur cu portarul, după o centrare covrig a lui Bancu.

Arbitrul Istvan Kovacs îl elimină ușor pe Băluță la o fază la centrul terenului în care îi acordă al doilea galben căpitanului după o contră la Culio și Alex va fi suspendat cu Dinamo. CFR ne înghesuie în jumătatea noastră, dar Calancea își repară greșeala de la gol cu o intervenție de poveste la un cap al lui Omrani.

Știința reușește să țină de rezultat până la final și încheie iarna fabulos, pe podium și cu o victorie în fața liderului. Sute de mii de olteni care vor petrece sărbătorile fericiți. Profitați de această pauză și adunați-vă toate forțele, pentru că primul meci de la reluarea campionatului, în februarie, va fi la București cu Dinamo.

Liga 1 Betano

Meciul următor

Vin, 23 Feb 2018

20:45

Poli Timișoara

Liga 1 Betano

Stadionul „Ion Oblemenco”

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1CFR Cluj2556
2FCSB2552
3Universitatea Craiova2550
4Astra Giurgiu2541
5FC Dinamo2539
6Poli Iași2539
7Viitorul2438
8FC Botoșani2436
9FC Voluntari2528
10Poli Timișoara2526
11Concordia2525
12Sepsi Sf. Gheorghe2519
13Gaz Metan2516
14Juventus București2511

Newsletter

Scrie-ne!