38 de ani de la semifinala de Cupă Europeană cu Benfica

38 de ani de la semifinala de Cupă Europeană cu Benfica

Astăzi, 6 aprilie 2021, se împlinesc 38 de ani de când Universitatea Craiova evolua într-o semifinală de Cupă Europeană, premieră în fotbalul românesc. „N-am avut niciodată o echipă atât de mare”, titra presa la acea vreme.

Știința Craiova scria una dintre cele mai frumoase pagini de istorie a fotbalului românesc. Echipa lui Balaci, Tilihoi, Geolgău, Zoli Crișan și Cămătaru răpusese marile forțe ale Europei. Rând pe rând, Fiorentina, Bordeaux și Kaiserslautern au fost îngenuncheate de olteni, într-o campanie europeană fantastică. La data de 6 aprilie 1983, Universitatea reușea o prestație excelentă pe „Da Luz“ contra formației Benfica Lisabona, cu Rodion Cămătaru în zi de grație. „Nouarul“ Științei a fost stoper, libero, mijlocaș și vârf de atac. S-a încheiat 0-0, rezultat ce aprindea speranțele României.

Iată cum a comentat Fănuș Neagu meciul și rezultatul din Portugalia: „Mi se pare de-a dreptul fantastic şi peste aşteptările tuturor suporterilor Universităţii Craiova. Eu cunosc puterea echipei Benfica de aproape două decenii şi vreau să spun că pe malul Atlanticului, unde este situat Stadionul «Luz», puţine echipe se pot mândri că au scos un asemenea rezultat. Acolo, de altminteri ca şi la Craiova, publicul este la fel de pătimaş. Înţeleg prin aceasta un public frumos, care îşi susţine echipa sa tot timpul. Aşa se întâmplă şi la Craiova, aşa se întâmplă şi la «case» mult mai mari“.

Benfica Lisabona – Universitatea Craiova 0-0

Benfica: Bento, Pietra, Humberto Coelho, Bastos Lopes, Alvaro, Carlos Manuel, Sheu (55 Nene), Alves, Chalana, Diamatino, Filipovic.
Universitatea Craiova: Lung, Negrilă, Tilihoi, Ciupitu, Ungureanu, Țicleanu, Donose (77 Dumitru), Irimescu (56 Beldeanu), Geolgău, Crișan, Cămătaru.

#MeciuriDeLegenda

Liga 1 Betano

Meciul următor

Sâm, 17 Apr 2021

20:30

Sepsi Sf. Gheorghe

Play-off Liga 1

Stadionul Ion Oblemenco

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1FCSB033
2CFR Cluj032
3Universitatea Craiova029
4Sepsi Sf. Gheorghe023
5Academica Clinceni022
6FC Botoșani021

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.