Antrenament reuşit pe sinteticul din Slatina

Antrenament reuşit pe sinteticul din Slatina

Ştiinţa câştigă cu 2-1 partida de verificare disputată contra celor de la FC Olt.

FC Olt Slatina – Universitatea Craiova   1-2

A marcat: Curtuiuş 58 / Herghelegiu 79, Băluţă 90

Stadion: 1 Mai (sintetic), spectatori: 500

FC Olt (repriza 1): Nuno Claro – Anghelina, Fâşie, Gligor, Covalschi – Ignea, V. Gheorghe, Bardu, Căpăţână – Leucuţă, Verdeş.

FC Olt (repriza 2): Mogoşanu – Bogdanovici, Gherghe, Morariu, Giurcă – Rogoveanu, Rezeanu, Blănaru,  Antrenor: Dan Oprescu

Universitatea (repriza 1): Brac – Dumitraş, Kay, Izvoranu, Briceag – Marcu, Cârstea, Georgescu, Varga – Sin, Ivan

Universitatea (repriza 2): Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Madson, Târnăcop – Ivan, Herghelegiu. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi

 

Cum partida de la Chiajna se va juca pe teren sintetic, staff-ul tehnic stabileşte amicalul cu FC Olt pe aceeaşi suprafaţă de joc, pentru a-i obişnui pe jucători. Peste 500 de slătineni umplu până la refuz tribuna terenului pentru a vedea la lucru echipa Olteniei contra formaţiei locale. Un puşti explică bine starea de spirit a suporterilor slătineni: „Oricine câştigă, eu mă bucur“. Cârţu şi Săndoi decid să folosească două garniture distincte, aşa cum s-a întâmplat şi în primele meciuri din Antalya. Partida începe sub semnul echilibrului, adaptarea la suprafaţa artificială fiind principalul obiectiv al grupării craiovene. În primul act, Sin este cel mai periculos jucător al Universităţii, având şansa golului în două rânduri. Dumitraş, şi el de două ori, încearcă să-l surprindă pe Nuno Claro cu şuturi de la distanţă, dar nu nimereşte ţinta. De partea cealaltă, gazdele pun presiune prin Verdeş, Leucuţu şi Ignea, ultimul izbind bara cu un şut de la distanţă, aceasta fiind cea mai mare ratare a reprizei.

În partea a doua, echilibrul din teren se menţine, însă gazdele reuşesc să modifice primii tabela, prin Curtuiuş, care reia din 7 metri, o centrare de pe partea stângă. Universitatea declanşează forcing-ul ofensiv, iar eforturile sunt răsplătite cu 10 minute înainte de final, când Herghelegiu trage imparabil din interiorul careului şi egalează. Alb-albaştrii nu se mulţumesc cu egalul şi pun presiune pe careul advers. La ultima fază de atac, mai multe un-doi-uri între Herghelegiu şi Băluţă fac şah-mat defensiva adversă, mijlocaşul de bandă marcând pentru victorie.

La finalul partidei, directorul tehnic Sorin Cârţu a declarat: „Ne-a interesat în primul rând să ne facem antrenamentul, să ne obişnuim cu suprafaţa de joc sintetică pe care vom evolua la Chiajna, cu Viitorul“. Pe aceeaşi lungime de undă a fost şi goalkeeper-ul Cristi Bălgrădean: „Nu am mai jucat de mult timp pe sintetic şi acest amical a fost binevenit. Am căutat să ne putem în practică jocul şi ne dorim ca şi la Chiajna să obţinem un rezultat pozitiv. Se anunţă un meci greu, mai ales că ne va lipsi căpitanul Pablo Brandan, dar sunt sigur că va fi suplini cu succes“.

Liga 1 Betano

Meciul următor

Joi, 25 Apr 2019

19:45

Viitorul

Cupa României

Stadionul „Central”, Ovidiu

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1CFR Cluj641
2FCSB636
3Universitatea Craiova633
4Viitorul630
5Astra Giurgiu624
6Sepsi Sf. Gheorghe620

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.