Doar egal într-o deplasare pe care am avut-o la îndemână

Doar egal într-o deplasare pe care am avut-o la îndemână

Universitatea a venit să facă show la Giurgiu, dar a încântat doar în faza ofensivă. Erorile din apărare ne costă două puncte mari, pe care le-am fi meritat după aspectul jocului.

Craiova a început în forță, iar Gustavo scoate de unul singur un penalty în minutul 3, după ce tot el recuperase o minge din picioarele lui Polczak. Astra nu stă pe gânduri și Le Tallec îi face bine o minge lui Alex Ioniță, care înscrie cu un șut frumos din prima, imparabil, în plasa laterală.

Știința apasă butonul de stil după egalare și controlează restul reprizei, cu faze care îi fac să  ofteze până și pe suporterii gazdelor. În minutul 16, Mitriță și Băluță fac un un-doi de efect și primul ratează o ocazie mare, la care portarul Naționalei Bulgariei se remarcă. Gustavo și Mateiu trec și ei pe lângă majorarea diferenței, tot după niște faze purtate în mare viteză, iar prima parte se termină la egalitate.

Alb-albaștrii încep în forță și repriza secundă, Bancu îi creează inteligent o superioritate în partea stângă lu Mitriță, care centrează în forță fără să se uite, unde știa însă că o să fie Gustavo, care pune latul pentru 2-1. Băluță are o șansă să detensioneze atmosfera după o nouă fază superbă de atac, în minutul 62, dar Iliev respinge de sub transversală. Același Iliev este eliminat după un clinci cu Spahija la o degajare și părea că Știința va avea un final ușor, dar vine de nicăieri cornerul din minutul 80, cu o nouă nesincronizare în defensiva noastră, iar Dandea marchează frumos sub bara lui Calancea. Craiova presează, dar tot Astra e mai periculoasă, chiar și în inferioritate. După o nouă gafă colectivă, Datkovic îl faultează pe Le Tallec la marginea careului și Romario Moise ratează șansa să aducă o victorie nesperată echipei sale.

După un nou pas greșit, Universitatea intră în mini-pauza competițională de pe locul 3, dar cu doar un punct rămas în fața Botoșaniului. Urmează un meci pe teren propriu cu Juventus București, apoi o deplasare infernală la Botoșani. 

Liga 1 Betano

Meciul următor

Vin, 23 Feb 2018

20:45

Poli Timișoara

Liga 1 Betano

Stadionul „Ion Oblemenco”

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1CFR Cluj2556
2FCSB2552
3Universitatea Craiova2550
4Astra Giurgiu2541
5FC Dinamo2539
6Poli Iași2539
7Viitorul2438
8FC Botoșani2436
9FC Voluntari2528
10Poli Timișoara2526
11Concordia2525
12Sepsi Sf. Gheorghe2519
13Gaz Metan2516
14Juventus București2511

Newsletter

Scrie-ne!