Goalkeeperul Piglia, impresionat de Craiova și Universitatea: „Mă simt excelent aici!”

Goalkeeperul Piglia, impresionat de Craiova și Universitatea: „Mă simt excelent aici!”

Goalkeeperul Universității Craiova a acordat, de curând, un interviu reputatului jurnalist italian, Gianluca di Marzio. În materialul publicat pe website-ul wwww.gianlucadimarzio.com, Piglia a vorbit despre experiența sa la Craiova.

Mirko Pigliacelli:Mă simt foarte bine aici. Clubul e super bine organizat, avem facilităţi excelente şi un stadion spectaculos. Avem o relaţie minunată. Un antrenor foarte bine pregătit, foarte ambiţios, nu renunţă niciodată. Avem un joc bun, care place şi asta e bine. Da, faptul că el era deja aici a contat enorm.

Fiecare meci adună minim 25 de mii de spectatori. La meciurile importante sunt peste 32 de mii. La unul din meciurile recent jucate tot stadionul mi-a strigat numele. Ce senzaţie! Parcă aş fi marcat un gol, aşa m-am simţit. Experiența din UEFA Europa League a fost una fantastică. Dacă rămâneam în Italia, nu aş fi jucat probabil niciodată meciuri într-o asemenea competiţie.

Ne dorim să prindem unul dintre primele trei locuri şi să jucăm în Europa din nou. Prima echipă merge în Champions League, următoarele în Europa League. Firesc, îndrăznesc să sper că vom fi campioni. Nu pot însă să-mi imaginez exact ce ar însemna asta la Craiova. Probabil că atmosfera ar fi similară cu cea de la Roma sau Napoli. Ceva absolut unic!

Ştiu să spun ”bună seara” sau ”bună dimineaţa”, ”poftă bună”. Îmi prinde bine atunci când merg să mănânc în oraş. Merg aici la un restaurant din centru, unde patroni sunt nişte români care au trăit 20 de ani la Roma. Vorbesc româna, dar gătesc italieneşte, aşa că mă simt ca acasă.”

#ForzaStiinta

Liga 1 Betano

Meciul următor

Dum, 24 Feb 2019

20:00

FCSB

Liga 1 Betano

Stadionul Arena Națională

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1CFR Cluj2347
2FCSB2344
3Universitatea Craiova2342
4Astra Giurgiu2335
5Viitorul2333
6Sepsi Sf. Gheorghe2333
7FC Botoșani2332
8Poli Iași2331
9FC Hermannstadt2329
10Gaz Metan2329
11FC Dinamo2328
12Dunărea Călărași2321
13Concordia2317
14FC Voluntari2316

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.