Goalkeeperul Piglia, impresionat de Craiova și Universitatea: „Mă simt excelent aici!”

Goalkeeperul Piglia, impresionat de Craiova și Universitatea: „Mă simt excelent aici!”

Goalkeeperul Universității Craiova a acordat, de curând, un interviu reputatului jurnalist italian, Gianluca di Marzio. În materialul publicat pe website-ul wwww.gianlucadimarzio.com, Piglia a vorbit despre experiența sa la Craiova.

Mirko Pigliacelli:Mă simt foarte bine aici. Clubul e super bine organizat, avem facilităţi excelente şi un stadion spectaculos. Avem o relaţie minunată. Un antrenor foarte bine pregătit, foarte ambiţios, nu renunţă niciodată. Avem un joc bun, care place şi asta e bine. Da, faptul că el era deja aici a contat enorm.

Fiecare meci adună minim 25 de mii de spectatori. La meciurile importante sunt peste 32 de mii. La unul din meciurile recent jucate tot stadionul mi-a strigat numele. Ce senzaţie! Parcă aş fi marcat un gol, aşa m-am simţit. Experiența din UEFA Europa League a fost una fantastică. Dacă rămâneam în Italia, nu aş fi jucat probabil niciodată meciuri într-o asemenea competiţie.

Ne dorim să prindem unul dintre primele trei locuri şi să jucăm în Europa din nou. Prima echipă merge în Champions League, următoarele în Europa League. Firesc, îndrăznesc să sper că vom fi campioni. Nu pot însă să-mi imaginez exact ce ar însemna asta la Craiova. Probabil că atmosfera ar fi similară cu cea de la Roma sau Napoli. Ceva absolut unic!

Ştiu să spun ”bună seara” sau ”bună dimineaţa”, ”poftă bună”. Îmi prinde bine atunci când merg să mănânc în oraş. Merg aici la un restaurant din centru, unde patroni sunt nişte români care au trăit 20 de ani la Roma. Vorbesc româna, dar gătesc italieneşte, aşa că mă simt ca acasă.”

#ForzaStiinta

Liga 1 Betano

Meciul următor

Mar, 25 Sep 2018

18:45

Sportul Snagov

Cupa României

Stadionul -

DigiSport 1, Telekom Sport, Look Plus

Clasamentul

# Echipa M P
1FCSB815
2Astra Giurgiu814
3Sepsi Sf. Gheorghe814
4Gaz Metan814
5CFR Cluj813
6Viitorul813
7Dunărea Călărași813
8Universitatea Craiova811
9Poli Iași811
10FC Dinamo810
11FC Botoșani88
12FC Hermannstadt87
13Concordia87
14FC Voluntari82

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.