Goalkeeperul Piglia, impresionat de Craiova și Universitatea: „Mă simt excelent aici!”

Goalkeeperul Piglia, impresionat de Craiova și Universitatea: „Mă simt excelent aici!”

Goalkeeperul Universității Craiova a acordat, de curând, un interviu reputatului jurnalist italian, Gianluca di Marzio. În materialul publicat pe website-ul wwww.gianlucadimarzio.com, Piglia a vorbit despre experiența sa la Craiova.

Mirko Pigliacelli:Mă simt foarte bine aici. Clubul e super bine organizat, avem facilităţi excelente şi un stadion spectaculos. Avem o relaţie minunată. Un antrenor foarte bine pregătit, foarte ambiţios, nu renunţă niciodată. Avem un joc bun, care place şi asta e bine. Da, faptul că el era deja aici a contat enorm.

Fiecare meci adună minim 25 de mii de spectatori. La meciurile importante sunt peste 32 de mii. La unul din meciurile recent jucate tot stadionul mi-a strigat numele. Ce senzaţie! Parcă aş fi marcat un gol, aşa m-am simţit. Experiența din UEFA Europa League a fost una fantastică. Dacă rămâneam în Italia, nu aş fi jucat probabil niciodată meciuri într-o asemenea competiţie.

Ne dorim să prindem unul dintre primele trei locuri şi să jucăm în Europa din nou. Prima echipă merge în Champions League, următoarele în Europa League. Firesc, îndrăznesc să sper că vom fi campioni. Nu pot însă să-mi imaginez exact ce ar însemna asta la Craiova. Probabil că atmosfera ar fi similară cu cea de la Roma sau Napoli. Ceva absolut unic!

Ştiu să spun ”bună seara” sau ”bună dimineaţa”, ”poftă bună”. Îmi prinde bine atunci când merg să mănânc în oraş. Merg aici la un restaurant din centru, unde patroni sunt nişte români care au trăit 20 de ani la Roma. Vorbesc româna, dar gătesc italieneşte, aşa că mă simt ca acasă.”

#ForzaStiinta

Liga 1 Betano

Meciul următor

Vin, 02 Oct 2020

21:00

Politehnica Iași

Liga 1

Stadionul „Ion Oblemenco”

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1Universitatea Craiova515
2CFR Cluj511
3FCSB59
4Politehnica Iași59
5FC Botoșani58
6FC Hermannstadt58
7FC Voluntari57
8Academica Clinceni56
9Gaz Metan56
10UTA Arad56
11Sepsi Sf. Gheorghe56
12FC Dinamo55
13Chindia55
14Viitorul55
15FC Argeș51
16Astra Giurgiu51

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.