Învinși, dar cu onoarea nepătată

Învinși, dar cu onoarea nepătată

Într-o atmosferă ostilă și cu un arbitraj asemenea, Universitatea pierde primul ei meci în Liga I Betano, 1-2 cu CFR Cluj.

Meciul începe cu o ocazie a lui Urko Vera scoasă bine de Calancea. Craiova domină teritorial și prin posesie prelungită, dar gazdele se apără exact și alb-albaștrii nu-și pot crea ocazii importante. În minutul 29, Andrei Mureșan vede doar galben la un cot aplicat lui Screciu, care este tratat 6-7 minute pe margine și revine cu un bandaj pe cap. În ciuda faptului că echipa sa nu era dezavantajată, Dan Petrescu protestează violent în două rânduri și este eliminat. Dar protestele au efect imediat: în minutul 38, Tiago și Deac se țin reciproc la marginea careului, ardeleanul cade, iar arbitrul arată penalty și galben pentru jucătorul nostru. Două minute mai târziu, galbenul se schimbă în roșu direct, după o intervenție a tușierului. Culio înscrie din penalty, iar Mitriță răspunde imediat zguduind transversala din lovitură liberă.

În ciuda inferiorității numerice, Știința continuă să domine pe teren și în tribune, unde cei 100 de suporteri olteni nu au tăcut o clipă. Dar tot gazdele rămân mai periculoase, pe contraatac. După ce avusese două intervenții salvatoare în minutele premergătoare, Calancea scapă mingea în careul mic în minutul 64 și Balde înscrie în poarta goală. În minutul 80, Andrei Burlacu scoate iarăși penalty și Gustavo înscrie cu un șut sec în plasa laterală. De notat și că, în minutul 83, arbitrul Comănescu mai consemnează o premieră: îi dă galben lui Popov pentru fault, la o fază la care însă nu fluierase fault! Burlacu face o nouă fază excelentă în prelungiri, dar Bancu și Gustavo, apoi Kelic la ultima acțiune a meciului, ratează agonizant o egalare pe care, din multe motive, o puteam considera meritată. Meciul se termină în imnul cântat de jucători alături de suporteri, care răsună până departe, dinspre Ardeal înspre Craiova.

Plecăm de la Cluj fără puncte, dar cu aceeași mândrie a echipei anti-sistem, care incomodează pe mulți. Și ne vom reveni rapid și vom fi și mai îndârjiți, pentru că sâmbătă jucăm cu Dinamo, la Severin. 

Liga 1 Betano

Meciul următor

Mie, 19 Dec 2018

20:00

Gaz Metan

Liga 1 Betano

Stadionul „Ion Oblemenco”

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1CFR Cluj2043
2FCSB2040
3Universitatea Craiova2035
4Viitorul2033
5Sepsi Sf. Gheorghe2030
6Astra Giurgiu2028
7Gaz Metan2028
8Poli Iași2027
9FC Hermannstadt2025
10FC Botoșani2023
11FC Dinamo2022
12Dunărea Călărași2017
13Concordia2017
14FC Voluntari2012

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.