Învinși, dar cu onoarea nepătată

Învinși, dar cu onoarea nepătată

Într-o atmosferă ostilă și cu un arbitraj asemenea, Universitatea pierde primul ei meci în Liga I Betano, 1-2 cu CFR Cluj.

Meciul începe cu o ocazie a lui Urko Vera scoasă bine de Calancea. Craiova domină teritorial și prin posesie prelungită, dar gazdele se apără exact și alb-albaștrii nu-și pot crea ocazii importante. În minutul 29, Andrei Mureșan vede doar galben la un cot aplicat lui Screciu, care este tratat 6-7 minute pe margine și revine cu un bandaj pe cap. În ciuda faptului că echipa sa nu era dezavantajată, Dan Petrescu protestează violent în două rânduri și este eliminat. Dar protestele au efect imediat: în minutul 38, Tiago și Deac se țin reciproc la marginea careului, ardeleanul cade, iar arbitrul arată penalty și galben pentru jucătorul nostru. Două minute mai târziu, galbenul se schimbă în roșu direct, după o intervenție a tușierului. Culio înscrie din penalty, iar Mitriță răspunde imediat zguduind transversala din lovitură liberă.

În ciuda inferiorității numerice, Știința continuă să domine pe teren și în tribune, unde cei 100 de suporteri olteni nu au tăcut o clipă. Dar tot gazdele rămân mai periculoase, pe contraatac. După ce avusese două intervenții salvatoare în minutele premergătoare, Calancea scapă mingea în careul mic în minutul 64 și Balde înscrie în poarta goală. În minutul 80, Andrei Burlacu scoate iarăși penalty și Gustavo înscrie cu un șut sec în plasa laterală. De notat și că, în minutul 83, arbitrul Comănescu mai consemnează o premieră: îi dă galben lui Popov pentru fault, la o fază la care însă nu fluierase fault! Burlacu face o nouă fază excelentă în prelungiri, dar Bancu și Gustavo, apoi Kelic la ultima acțiune a meciului, ratează agonizant o egalare pe care, din multe motive, o puteam considera meritată. Meciul se termină în imnul cântat de jucători alături de suporteri, care răsună până departe, dinspre Ardeal înspre Craiova.

Plecăm de la Cluj fără puncte, dar cu aceeași mândrie a echipei anti-sistem, care incomodează pe mulți. Și ne vom reveni rapid și vom fi și mai îndârjiți, pentru că sâmbătă jucăm cu Dinamo, la Severin. 

Liga 1 Betano

Meciul următor

Vin, 25 Sep 2020

21:00

FC Argeș

Liga 1

Stadionul „Nicolae Dobrin”

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1Universitatea Craiova39
2FC Botoșani37
3FC Voluntari37
4CFR Cluj37
5FCSB36
6Gaz Metan36
7Chindia34
8UTA Arad33
9Politehnica Iași33
10Academica Clinceni32
11FC Hermannstadt32
12FC Dinamo32
13Sepsi Sf. Gheorghe32
14FC Argeș31
15Astra Giurgiu31
16Viitorul31

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.