Noul coordonator tehnic al CCJ a lucrat doi ani la Manchester City: bun venit, Bruno Vienescu!

Noul coordonator tehnic al CCJ a lucrat doi ani la Manchester City: bun venit, Bruno Vienescu!

Repatriere și în cadrul CCJ: a lucrat în Premier League și acum a semnat cu Universitatea Craiova să pună umărul la dezvoltarea pepinierei alb-albastre. Craioveanul Bruno Alexandru Vienescu este, începând de astăzi, noul coordonator tehnic al Centrului de Copii și Juniori al Științei și va gestiona grupele Under-7 - Under-15.

Cel mai nou membru al familiei noastre a fost unul dintre antrenorii academiei de tineret de la West Bromwich Albion, echipă la care a activat timp de aproape jumătate de an. Ulterior, Bruno s-a dus la una dintre cele mai titrate echipe din Anglia, Manchester City. În prezent, el deține licența UEFA „B”, urmând ca în luna februarie a acestui an să dobândească și „A”-ul.

John Dyke, managerul de proiect al celor de la Manchester City a declarat următoarele lucruri: „Bruno Vienescu și-a dovedit abilitățile, personalitatea și cunoașterea acestui joc. Pe toată perioada antrenoratului a arătat că poate dezvolta tinerii fotbaliști într-o manieră corectă și poate interacționa cu ei.”

Pentru a îl cunoaște mai bine pe noul membru al familiei noastre, vă prezentăm un interviu realizat în exclusivitate cu acesta:

Bruno Alexandru Vienescu: „Pasiunea pentru fotbal o am de mic, practic acest joc de când aveam 7 – 8 ani. Am renunțat o perioadă, când am fost student la București, însă am revenit la fotbal, de data aceasta ca antrenor. Am început de jos și am parcurs fiecare etapă în parte. După o experiență de aproape doi ani în România am plecat în Anglia. Acolo mi-am definitivat și licențele de antrenor. La prima experiență în Marea Britanie am ieșit campion zonal cu o echipă de Under-15. În aceeași perioadă antrenam în paralel și o echipă de fotbal feminin.

A urmat contractul cu West Bromwich Albion, la Under-11, iar după Manchester City. La City am lucrat cu grupele de inițiere, copiii de până în 10 ani. Pot spune că această perioadă m-a ajutat foarte mult să mă dezvolt atât din punct de vedere profesional cât și personal, mai ales că am avut oportunitatea să fac parte dintr-un proiect al academiei lui Manchester City derulat în China. Acolo am lucrat cu grupele Under-15 și Under-18. În cadrul aceluiași proiect am pregătit și antrenorii chinezi în vederea dezvoltării lor profesionale. Motto-ul meu favorit este: „Cu cât muncești mai mult, cu atât ai mai mult noroc”.

Sunt foarte fericit că sunt la Universitatea Craiova! Am ales să vin aici deoarece clubul are o filosofie similară cu a mea în ceea ce privește activitatea Centrului de Copii și Juniori. În perioada imediat următare îmi propun să definitivăm organigrama Centrului și să aducem alături de grupele de copii și juniori un număr foarte mare de voluntari. Acest lucru este foarte important deoarece ne dorim ca fiecare junior să beneficieze de o atenție sporită și de cele mai bune condiții. În acest sens, am dezvoltat împreună cu Devis Mangia o structură de antrenament și o metodologie de lucru a Centrului de Copii și Juniori, astfel încât tranziția către echipa mare să se facă organic.”

Mult succes, Bruno! #PepinieraInseamnaViitor

Liga 1 Betano

Meciul următor

Lun, 10 Dec 2018

20:00

FC Voluntari

Liga 1 Betano

Stadionul „Ion Oblemenco”

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1CFR Cluj1839
2FCSB1834
3Viitorul1833
4Universitatea Craiova1832
5Sepsi Sf. Gheorghe1827
6Gaz Metan1827
7Astra Giurgiu1824
8FC Hermannstadt1821
9Poli Iași1821
10FC Botoșani1820
11FC Dinamo1818
12Dunărea Călărași1817
13Concordia1817
14FC Voluntari1811

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.