Știința, ca pe vremuri: un egal cât trei victorii!

Știința, ca pe vremuri: un egal cât trei victorii!

Știința nu obține decât un punct din derby-ul cu rivala de o viață, după un meci în care tot ce se putea întâmpla rău s-a întâmplat, iar adversarii au marcat la singurele ocazii avute. Ultimul sfert de oră, însă, a fost ca pe vremuri, cu un forcing de excepție al Craiovei. Suntem mândri de voi!

Rossi iese în lacrimi de pe teren în minutul 10, cu o leziune musculară. Dinamo înscrie la singura lor acțiune periculoasă, după ce Rivaldinho este lansat bine pe culoare de Salomao și îl pasează pe Calancea. Mijlocul nostru este suprimat cu totul în minutul 28, când Zlatinski, este eliminat foarte ușor, la o fază la care Costache fusese lovit neintenționat de Bancu, din inerție. Ca și în meciul de la Cluj, însă, Universitatea controlează jocul în ciuda inferiorității și trece de două ori pe lângă egalare până în pauză. Băluță și Bancu trec pe lângă egalare în minutul 36, când portarul Penedo are o dublă intervenție salutară. Mitriță îl întinde și el pe portarul alb-roșu cu un trasor lângă bară, în minutul 42. Echilibrul numeric este restabilit însă în minutul 45, când Costache intră cu talpa sus, sub genunchiul lui Gustavo, la o fază la mijlocul terenului.

Repriza secundă începe și ea prost pentru juveți: Bokilla profită de o neatenție în apărarea noastră și-i pasează lui Salomao, care face 2-0 singur cu Calancea. Urmează un joc de uzură rupt de o fază foarte frumoasă plecată de la Mateiu în minutul 75, care recuperează la mijloc, îl deschide bine în flanc pe Burlacu, care pasează ideal în fața porții la Băluță, iar căpitanul pune latul în plasă. Urmează o izbucnire de orgoliu și energie a Universității, iar Roman și Băluță trec pe lângă egalare în minutul 77, după o fază la care apărarea lui Dinamo fusese făcută mat. Hațegan încinge și mai rău atmosfera deja, când Burlacu îi fură lui Penedo o minge pe care acesta o aruncase pentru degajare și rămâne cu poarta goală, dar este oprit pentru fault și i se acordă și galben. Tot Burlacu are o acțiune superbă pe dreapta în minutul 83 și îi pasează lui Roman, care ratează însă din 6 metri. Omul meciului, Burlacu, aduce egalarea în minutul 89, după un șut excepțional de la 20 de metri. În prelungiri mai rămâne timp pentru două șanse imense, dar Gustavo și Roman trec milimetric de o victorie pe care am fi meritat-o. Site-urile de specialitate consemnează o statistică aproape incredibilă: a fost 13-1 la ocazii pentru Craiova, în partea a doua.

Leii alb-albaștri, pentru că astăzi chiar au fost LEI, părăsesc însă terenul în aplauzele spectatorilor. A fost o seară frumoasă, care putea fi perfectă.

Liga 1 Betano

Meciul următor

Dum, 24 Feb 2019

20:00

FCSB

Liga 1 Betano

Stadionul Arena Națională

DigiSport 1, Telekom Sport, Look TV

Clasamentul

# Echipa M P
1CFR Cluj2448
2Universitatea Craiova2445
3FCSB2445
4Sepsi Sf. Gheorghe2436
5Astra Giurgiu2436
6FC Botoșani2435
7Viitorul2434
8Poli Iași2434
9FC Hermannstadt2429
10Gaz Metan2429
11FC Dinamo2428
12Dunărea Călărași2422
13Concordia2418
14FC Voluntari2417

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.