Victorie cu emoții, dar extrem de importantă

Victorie cu emoții, dar extrem de importantă

Craiova adună 2 victorii și 3 egaluri din 5 partide, după 1-0 la Ploiești cu Juventus, și așteaptă vizita liderului cu o stare de spirit mult îmbunătățită.

Știința și-a respectat promisiunile făcute suporterilor înainte de meci și a intrat pe teren decisă să nu dea nici o șansă adversarului. Deși a jucat în deplasare, Craiova a controlat prima repriză în totalitate, ca o echipă conștientă de posibilitățile sale net superioare.

Jocul s-a desfășurat aproape exclusiv în jumătatea bucureștenilor, dar prima ocazie importantă a venit abia pe final. După o pasă genială a lui Gustavo care l-a lăsat unu la unu cu portarul, Mitriță l-a driblat și pe acesta, dar șutul său către plasă a fost blocat in-extremis de un fundaș repliat în ultima clipă. Un minut mai târziu a venit singurul gol, pe aceeași filieră, doar că în ordine inversă: Mitriță pătrunde înspre poartă, șutează frumos pe scurt, portarul Stoian respinge greșit, în față, iar Gustavo înscrie simplu, după o primă încercare a lui Roman.

Universitatea a început și a doua repriză la fel de sigură pe ea, obținând un penalty prin Burlacu în minutul 54. Gustavo a vrut să facă dubla, dar piciorul de sprijin i-a alunecat exact înainte să lovească mingea și șutul s-a dus mulți metri peste poartă, amintind de o execuție similară a lui David Beckham, într-un Turcia – Anglia.

În sfertul de oră care a urmat ratării penalty-ului, Craiova a acuzat șocul și a cedat inițiativa. A fost o perioadă bună pentru gazde, cu multe inexactități în apărarea noastră, și doar inspirația lui Calancea în trei rânduri și lipsa de concentrare a adversarilor ne-a salvat de un gol egalizator.

Mangia a mutat însă bine în minutul 72, recâștigând mijlocul terenului prin introducerea lui Screciu în locul unui Burlacu care se descurcase și el onorabil. După sfertul de oră de cădere, ai noștri au revenit în controlul partidei și au părut că încearcă să-și conserve energia pentru partida foarte grea care ne așteaptă.

Duminică, la Severin, vine performera debutului de campionat, Botoșani, formație care a adunat 13 puncte din 15 posibile până acum. Așa cum deja probabil ați observat, băieții vor avea nevoie de susținerea voastră în număr mai mare, pentru că, atunci când sunteți alături de ei, sunteți cei mai frumoși suporteri din țară. 

Universitatea Craiova: 1. Calancea - 30. Dimitrov, 44. Spahija, 2. Tiago, 3. Briceag - 36. Burlacu, 23. Zlatinski, 8. Mateiu, 7. Gustavo - 28. Mitriță, 70. Roman.

Juventus București: 1. Stoian – 19. Stoenac, 17. Beța, 5. Walace, 30. Sesar – 89. Călințaru, 22. Carabela, 6. Mihăescu, 10. Băjenaru – 9. Măzărache, 11. Cazan,

Stadion: „Ilie Oană” Ploiești

Spectatori: 600. Dintre care, suporteri ai Științei: 100.

Arbitri: Popa Cătălin Sorin, Grigoriu Mircea Mihail, Stroe Gabriel Sabin. Observator de joc: Eduard Alexandru. Arbitru de rezervă: Florin Andrei. Observator de arbitri: Liviu Ciobotariu.

Liga 1 Betano

Meciul următor

Nici un meci în viitorul apropiat.

Clasamentul

# Echipa M P
1CFR Cluj1050
2FCSB1048
3Viitorul1039
4Universitatea Craiova1036
5Astra Giurgiu924
6Sepsi Sf. Gheorghe920

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.