34 de ani de la victoria cu Dundee United

34 de ani de la victoria cu Dundee United

Astăzi, 5 noiembrie 2020, se împlinesc 34 de ani de când am învins la limită formația scoțiană Dundee United, scor 1-0, în Cupa UEFA. Gheorghe Biță a marcat unicul gol al alb-albaștrilor în Bănie.

După ce a trecut de Galatasaray cu scorul de 3-2 la general în turul 1 al ediției 1986/87 de Cupa UEFA, Universitatea Craiova a întâlnit în turul secund viitoare finalistă a acelui sezon, Dundee United. Prima partidă s-a jucat în Scoția pe 22 octombrie 1986. „Juveții” au pierdut cu 3-0 iar o eventuală calificare ținea de domeniul fantasticului la felul în care jucau scoțienii în acea vreme. Totuși, pe teren propriu, Craiova a jucat bine și a reușit să învingă cu 1-0, insuficient însă pentru a accede în turul următor. Unicul gol al partidei a fost marcat de Gheorghe Biță în minutul 59. Craiova era eliminată după 3-1 la general iar scoțienii își continuau parcusul spre finală.

Constantin Teașcă a început returul cu următorii jucători: Alexandru Racoltă, Nicolae Negrilă, Nicolae Ungureanu (C), Adrian Popescu, Marian Rada, Marian Bicu, Gheorghe Biță, Ion Geolgău, Gheorghe Popescu și Sorin Cârțu.

În drumul spre finală, Dundee a eliminat următoarele formații: Lens (2-0), Universitatea Craiova (3-1), Hajduk Split (2-0), FC Barcelona (3-1) și Borussia Monchengladbach (2-0). Au pierdut finala cu scorul de 2-1 la general cu Goteborg.

#MeciuriDeLegenda

Liga 1 Betano

Meciul următor

Dum, 21 Apr 2024

19:00

Sepsi Sf. Gheorghe

Play-off Liga 1

Stadionul Sepsi Arena

DigiSport 1, Prima Sport, Orange Sport

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.