44 de ani de la a doua Cupă a României

44 de ani de la a doua Cupă a României

Astăzi, 22 iunie 2022, se împlinesc 44 de ani de la cel de-al doilea trofeu câștigat de Universitatea Craiova în Cupa României.

În cea de a 40-a ediție a Cupei României la fotbal, Campioana Unei Mari Iubiri a avut un traseu perfect, debutând în această competiție din faza șaisprezecimilor. Știința a eliminat echipele Avântul Mâneciu, Industria Sârmei Câmpia Turzii, Dinamo București și Politehnica Iași, iar în marea finală a învins Olimpia Satu Mare cu scorul de 3-1.

Ne întoarcem în timp. Mai exact, în după-amiaza zilei de 22 iunie 1978. La finala dintre Universitatea Craiova și Olimpia Satu Mare de pe stadionul „Republicii” din capitală au asistat aproximativ 10.000 de spectatori. Arbitrul partidei a fost Romeo Stâncan. Antrenorul Științei de atunci, Ilie Oană, a aliniat următoarea echipă: Boldici (Lung, min. 86) – Ungureanu, Tilihoi, Ștefănescu, Purima – Donose, Beldeanu, Balaci (Țicleanu, min. 65) – Cârțu, Cămătaru, Marcu. De cealaltă parte, antrenorul Gheorghe Staicu a trimis pe teren următorul prim „11”: Feher – Popa, Smarandache, Marcu, Pinter – Sabou (min. 73, Bocșa), Keiser, Bathori – Mureșan, Hațeganu, Both (min. 65, Helvei).

Campioana Unei Mari Iubiri a învins cu scorul de 3 - 1, prin goluri marcate de către Sorin Cârțu (min. 43), Rodion Cămătaru (min. 45) și Dumitru Marcu (min. 74). Golul de onoare al echipei din Satu Mare a fost înscris de către Iosif Helvei în minutul 76. Astfel, în sezonul competițional 1977 - 1978, Universitatea Craiova a obținut pentru a doua oară consecutiv trofeul Cupei României.

#CupaRomaniei

Liga 1 Betano

Meciul următor

Vin, 07 Oct 2022

21:00

FC Argeș

Liga 1

Stadionul “Nicolae Dobrin”

DigiSport 1, Prima Sport, Orange Sport

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.