45 de ani de la prima Cupă a României

45 de ani de la prima Cupă a României

Astăzi, 3 iulie 2022, se împlinesc 45 de ani de la primul trofeu obținut de Universitatea Craiova în Cupa României.

În cea de a 39-a ediție a Cupei României la fotbal, Campioana Unei Mari Iubiri a avut un traseu perfect, debutând în această competiție din faza șaisprezecimilor. Știința a eliminat echipele Corvinul Hunedoara (scor final 1-0), Jiul Petroșani (scor final 3-0), UTA Arad (scor final 5-0), Rapid București (scor final 1-0), iar în marea finală a câștigat în fața echipei Steaua București cu scorul de 2-1.

Ne întoarcem în timp. Mai exact, în după-amiaza zilei de 3 iulie 1977. La finala dintre Universitatea Craiova și Steaua București de pe stadionul „23 August” din capitală arbitru a fost timișoreanul Ioan Igna. Antrenorul Științei de atunci, Constantin Deliu, a aliniat următoarea formula de joc: Boldici – Berneanu, Tilihoi, Ștefănescu, Purima – Donose, Balaci, Beldeanu, Crișan (Negrilă, min. 85) – Cârțu, Marcu (Cămătaru, min. 46). De cealaltă parte, Emeric Ienei a trimis în teren următorii fotbaliști: Moraru – Anghelini, Sameș, Marin, Vigu – I. Ion, D. Ion (Aelenei, min. 59) – Iordănescu, Troi (Zahiu, min. 72), Năstase, Zamfir.

Campioana Unei Mari Iubiri a învins cu scorul de 2-1, prin goluri marcate de către Ilie Balaci (min. 50) și Sorin Cârțu (min. 64). Golul de onoare al echipei Steaua București a fost înscris de Florin Marin în minutul 78. Astfel, în sezonul competițional 1976-1977, Universitatea Craiova a obținut pentru prima oară în istoria sa trofeul Cupei României.

#OnThisDay

Liga 1 Betano

Meciul următor

Dum, 21 Aug 2022

18:30

Chindia

Liga 1

Stadionul „Ilie Oană”

DigiSport 1, Prima Sport, Orange Sport

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.