A fost lansat volumul „Monografia echipei de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA / 70 de ani în arena fotbalului românesc și european (1948-2018)”

A fost lansat volumul „Monografia echipei de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA / 70 de ani în arena fotbalului românesc și european (1948-2018)”

Sub egida editurilor craiovene BELADI și SITECH a apărut volumul „Monografia echipei de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA / 70 de ani în arena fotbalului românesc și european (1948-2018)”, ediție bilingvă română - engleză, 504 pagini. Autorii Dumitru Otovescu (inițiatorul și coordonatorul lucrării), Ion Jianu, Dan Păsărin și Cristina Otovescu și-au dorit acest volum ca fiind un act de omagiere a tuturor celor care au scris istoria glorioasă a clubului în cei 70 de ani de viață. Traducerea română – engleză a fost realizată de Mihaela Pârvu.

În cadrul acestui eveniment desfășurat astăzi în Sala Albastră a Universității din Craiova s-au numărat legendele de odinioară, Universitatea Craiova, Centrul de Copii și Juniori al clubului nostru și persoane reprezentative din viața primei echipe care a pus România pe harta fotbalului european.

Suporterii Științei vor putea achiziționa cartea de la magazinul oficial din Electroputere Parc Mall, situat la etaj, magazinul mobil din Piața „Mihai Viteazul” și online, de pe www.shop.ucv1948.ro, la prețul de 100 lei.  http://shop.ucv1948.ro/Carte

Dumitru Otovescu: „Prin conținutul său, lucrarea poate fi înțeleasă și ca un mesaj de sinceră prețuire și admirație față de toate generațiile de fotbaliști și de staff-urile de conducere ale clubului, care au slujit Universitatea Craiova și au răspuns, prin rezultatele eforturilor lor, aspirațiilor de a transforma Cetatea Băniei într-o Cetate a Fotbalului Contemporan. În egală măsură, este afirmată recunoștința față de generațiile de suporteri, unii din tată-n fiu, care și-au declarat «iubirea alb-albastră și la bine, și la rău»“.

Ion Jianu: „Contribuția mea la această carte cu adevărat document s-a rezumat în a prezenta istoria celor 24 de participări și trofee ale Universității Craiova în cupele europene, începând cu prima ediție, 1970/1971 (fosta Cupă a Orașelor Târguri) și terminând cu ultima, 2018/2019 (Europa League). Istoria alb-albaștrilor este dedicată celor care au scris-o pe gazon, celor care au trăit-o cu maximă intensitate – unicii și neprețuiții suporteri -, cât și celor tineri de astăzi, cel de-al 12-lea jucător de pe templul ‘Ion Oblemenco’. Este doar o istorie. Ea poate fi rescrisă, continuată la alte standarde“.

Clubul Universitatea Craiova a transmis acest eveniment în format LIVE-VIDEO pe pagina oficială de Facebook (https://www.facebook.com/UCVOficial/) și pe website-ul www.UCV1948.ro.

#AbonatiLaIstorie

Liga 1 Betano

Meciul următor

Nici un meci în viitorul apropiat.

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.