Avancronica LPF a meciului cu CFR Cluj

Avancronica LPF a meciului cu CFR Cluj

O singură înfrângere au suferit oltenii în ultimele 13 partide disputate în campionat pe teren propriu, în rest 11 victorii şi o remiză.

Gruparea craioveană este ultima echipă care a învins-o pe CFR în Superliga României. S-a întâmplat pe 11 februarie 2023, 2-0 pe arena „Ion Oblemenco”. După acel joc, au urmat pentru ardeleni patru succese şi două rezultate de egalitate.

CFR Cluj a înscris în 18 dintre precedentele 19 deplasări din campionat, în opt dintre aceste partide reuşind cel puţin câte două goluri.

Doar 28 de goluri a încasat Universitatea în ediţia curentă, dintre care patru în urma unor cornere.

Partida ar putea consemna şi un duel între doi dintre cei mai buni marcatori din 2023, Andrei Ivan - 6 goluri înscrise, respectiv Rangelo Janga - 5 reuşite.

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă din 2014, cele două echipe s-au mai întâlnit de 32 de ori în principala competiţie internă, de 10 ori s-au impus oltenii, de 13 ori au câştigat clujenii, iar alte nouă partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj - Universitatea Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi - Sorin Cârţu.

Un singur succes au reuşit clujenii în precedentele cinci deplasări pe terenul craiovenilor, 3-1 pe 15 mai 2021, în rest au fost două victorii ale Universității Craiova şi două remize.

Mediile de vârstă

Universitatea Craiova - 25 ani şi 8 luni.

CFR Cluj - 27 ani şi 4 luni, cea mai mare din campionat.

35 de jucători a utilizat Universitatea Craiova pe durata sezonului curent, dintre care opt sunt autohtoni născuţi după 1 ianuarie 2000. Aceştia şi-au trecut în cont nouă goluri (Markovic - 4, Baiaram - 3, Cîmpanu - două) şi patru assist-uri (Cîmpanu - două, Işfan - unu, Baiaram - unu).

CFR Cluj s-a bazat pe 36 de fotbalişti, 24 dintre ei contribuind la reuşitele ardelenilor cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.

Liga 1 Betano

Meciul următor

Nici un meci în viitorul apropiat.

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.