DJ-48-UCV a revenit acasă

DJ-48-UCV a revenit acasă

Dragostea pentru Știința depășește de multe ori orice fel de bariere. Astăzi, 5 septembrie 2022, dată la care aniversăm 74 de ani de Universitatea Craiova, vă prezentăm un material special cu un suporter special. De ziua clubului nostru, Gigi Firan a vrut să ofere un cadou „Campioanei unei Mari Iubiri”. De fapt, nu este un cadou, așa cum spune și domnul Firan, este un lucru care a revenit acolo unde îi este locul. Numărul de înmatriculare DJ-48-UCV va apărea pe autocarul Universității Craiova. 

„Am purtat cu mândrie acest număr de mașină. Eu am fost posesorul de moment, numărul a fost la cineva care iubește Știința și s-a întors unde trebuia”, își începe Gigi Firan povestea. Am povestit cu dânsul multe, am vorbit despre istoria Științei, despre meciurile în care își lua familia alături și pornea către stadion. Amintirile sale pornesc de la un duel istoric: „Tatăl meu mă lua cu el pe stadion, dar primul meci pe care mi-l amintesc detaliat este Universitatea - Kaiserlautern. Duelul acesta m-a marcat, aveam aproape 12 ani. Am aflat că există ceva mai presus de scor, vorbim aici despre mândria de a fi oltean.”

Culorile alb și albastru sunt sfinte pentru orice suporter care a pășit vreodată pe arena „leilor”. Gigi Firan ne-a spus că inclusiv casa în care locuia era vopsită în culorile tradiționale ale echipei pe care o iubește: „Gigel, suporterul de la Băilești, așa îmi spuneau toți. Casa mea era alb-albastră, chiar au venit televiziuni și ziare la mine acasă pentru a face reportaje. Eu am sânge alb și albastru, la fel cum are și fiul meu și nora mea, ei sunt copiii mei, merg la meciuri, sunt de-ai noștri”. 

Viața l-a dus pe Gigi Firan departe de Oltean, tocmai la Bihor: „Îmi cer scuze tuturor prietenilor, viața m-a dus la Bihor,  la Oradea, m-am dus după copii, îi iubesc și ei sunt viitorul, însă cel mai mai regret al meu este că am plecat departe de Universitatea Craiova, că nu mai pot să fiu la fiecare meci acolo, pe vulcanul de pe Ion Oblemenco. Eu și acum am abonament, chiar dacă nu mai pot să mă mai duc la meciuri. Îmi luam prietenii și mergeam la meciuri, purtam numărul cu mândrie și mergeam după Știința. M-a impresionat foarte mult o fată, Loredana Maria Ciobanu, a venit special de la Londra pentru a fi alături de echipă. Să vezi cum e viața! Am ajuns la Oradea, iar primul lucru pe care l-am văzut a fost o Biserică alb-albastră!

Eu stăteam deasupra tunelului (N.r. pe fostul stadion „Central”), acolo mi s-a transmis locul din tată în fiu. Eu am fost rudă prin alianță și cu fostul crainic al stadionului Costică Popescu, mă mai lua cu el să-i văd aproape pe jucători. Mi-am dorit să am un băiat, să pot să-l fac suporter și, de asemenea, să am o fată, pentru că, așa cum spune, fetele sunt mai atașate de tați. Dumnezeu mi-a dat un băiat și o noră care să aibă tot sânge alb-albastru și să fie alături de Știința mereu,” ne-a mai spus GIgi Firan. 

Am fost interesați să aflăm mai multe despre numărul de înmatriculare: „Așa cum v-am spus, am purtat cu mândrie numărul. Nu mi-am închipuit vreodată să ajungă la cineva. Locul său este la Universitatea Craiova, la cel mai frumoasă echipă de fotbal din lume. Am avut atâtea oferte pentru el, mi s-au oferit și bani mulți, dar nu mi-am închipuit vreodată să-l dau. Mai bine aș fi lăsat mașina pe Dolj, aici, în Bihor. Eu am o mulțumire sufletească că a ajuns la Universitatea. Chiar și casa mea din Oradea vreau să o vopsesc în alb și albastru. Iubesc Universitatea Craiova. Atunci când o să mor, aș vrea ca mormântul meu să fie alb-albastru.”

Una dintre amintirile dragi ale lui Gigi Firan datează de la ultimul titlu câștigat de Universitatea Craiova, în sezonul 1990-1991: „Îmi amintesc că atunci când am câștigat ultima dată campionatul, eu eram în tribună, iar Sorin Cârțu, antrenorul echipei, era suspendat. Domnul Cârțu era tânăr, frumos, elegant. La un moment dat, acesta a trecut pe lângă mine și m-a atins în trecerea sa. Acest lucru nu-l pot uita.”

Întrebat despre numărul de înmatriculare pe care îl folosește în momentul de față, suporterul nostru ne-a dezvăluit că a ales ceva special: „În momentul de față, mașina are un număr la fel de special, BH-48-UCV. Nici nu puteam alege altceva. Fiul meu are BH-96-UCV. Suntem olteni cu sânge alb-albastru, chiar dacă locuim în Oradea. O să mergem mereu la meciuri când ne permite timpul.”

La final, Gigi Firan a avut și un mesaj special pentru suporteri: „Iubesc echipa asta, iubesc toată suflarea oltenească. Vă iubesc pe toți de mor. La mulți ani, Știința!”

 

Liga 1 Betano

Meciul următor

Dum, 26 Mai 2024

20:00

U Cluj

Liga 1

Stadionul „Ion Oblemenco”

DigiSport 1, Prima Sport, Orange Sport

Clasamentul

# Echipa M P
2FC Rapid2952

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.