Fotbalul la el acasă

Fotbalul la el acasă

Știința și Viitorul fac spectacol pe Oblemenco. 3-3 în cel mai frumos al campionatului și un lucru e sigur: Craiova e locul unde fotbalul și fanii lui se simt cel mai bine.

Viitorul începe mai bine și Vînă trece pe lângă deschiderea scorului, iar Cicîldău chiar reușește golul în minutul 15, după o deschidere frumoasă a lui Ganea.

Universitatea reacționează imediat, cu Băluță plecat perfect pe culoar după o fază pe dreapta, decarul șutează în forță, dar Cojocaru parează. A fost faza care a anunțat furtuna; cea mai frumoasă furtună care ”ne-a prins” vreodată, o repriză de poveste.

Magia a început în minutul 24, cu Mitriță driblând fin din corp, apoi deschizându-l pe Bancu în bandă, acesta verticalizează pentru Băluță, care așază un călcâi ”din prima” ideal pentru același Mitriță, venit din linia a doua. Dar faza nu se termină aici! Mitriță nu se repede să tragă din prima, ci îl depășește elegant pe De Nooijer, spre dreapta, după care șutează în partea opusă, la rădăcina barei. 1-1!

În minutul 37, Mitriță și Zlatinski fac un un-doi de manual pe stânga, iar primul șutează din prima, căutând vinclul lui Cojocaru, dar mingea trece pe lângă.

Gustavo și Băluță refuză să lase repriza să se încheie la egalitate și, în ultimul minut al ei, conlucrează pentru o acțiune a lui Băluță pe stânga, Bancu pleacă perfect pe culoar, primește mingea la momentul potrivit, apoi se distrează cu defensiva adversă, driblând și apoi găsindu-l pe același Băluță în fața porții. Vârful nostru nu iartă, înțeapă din prima mingea cu stângul și Cojocaru era bătut pentru a doua oară: 2-1 la pauză.

Fostul jucător al Științei, Cristi Ganea, întoarce de unul singur situația în partea a doua, cu două reușite foarte frumoase în primele 10 minute de la reluare, ambele loburi de efect. Băluță refuză să lase meciul să se termine așa și face dubla două minute mai târziu, după un dribling rapid în careu continuat cu un șut în forță la scurt.

Oamenii serii astăzi, Băluță și Mitriță conlucrează încă o dată cu un sfert de oră înainte de final, când Alex B. Îl angajează pe Alex M. cu un exterior de toată frumusețea, Mitriță îl găsește în careu pe nou-intratul Burlacu, dar acesta nu reușește să-l învingă pe Cojocaru dintr-o poziție ideală. Până la final, Băluță și Mateiu trec amândoi foarte aproape de golul izbăvitor, dar ghinionul și Cojocaru se opun unei victorii care ne-ar fi asigurat, cu trei etape înainte, atingerea primului obiectiv propus la începutul sezonului.

Se termină 3-3, poate mai puțin decât am fi meritat, dar în această seară s-a jucat fotbal cât pentru un campionat întreg. Așa e la Craiova și (atenție!) mai avem de jucat vreo cinci meciuri!

Liga 1 Betano

Meciul următor

Dum, 21 Apr 2024

19:00

Sepsi Sf. Gheorghe

Play-off Liga 1

Stadionul Sepsi Arena

DigiSport 1, Prima Sport, Orange Sport

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.