LPF a prefațat derby-ul dintre Știința și FCSB

LPF a prefațat derby-ul dintre Știința și FCSB

Reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal au prefațat duelul de astăzi dintre Universitatea Craiova și FCSB. Vă redăm textul integral mai jos.

„Universitatea Craiova – FCSB, duminică, 28 noiembrie – ora 20.15

Derby-ul rundei a 17-a le va aduce faţă-n faţă pe Universitatea Craiova şi FCSB, echipe care, în ultimele sezoane, s-au aflat în luptă directă pentru podium.

Oltenii nu au mai pierdut pe teren propriu în campionat din 1 august 2021, Universitatea Craiova - FC Botoşani 1-2. Au urmat cinci victorii şi un egal.

Craiovenii au marcat în fiecare dintre cele opt meciuri jucate acasă în ediţia curentă, în patru dintre acestea reuşind să înscrie de cel puţin trei ori.

Trei succese, trei rezultate de egalitate şi două înfrângeri este palmaresul înregistrat de FCSB pe teren advers în ediţia curentă.

Gruparea bucureşteană este fără gol primit în ultimele patru deplasări din campionat.

Din 2014, de la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă, cele două formaţii s-au mai întâlnit de 25 de ori în principala competiţie internă, de 18 ori au câştigat roş-albaştrii, de patru ori s-au impus craiovenii, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 2 august 2014, FCSB - U Craiova 3-1, marcatori Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, respectiv Andrei Ivan.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 29 octombrie 2017, Universitatea Craiova - FCSB 2-5.

Cea mai recentă întâlnire directă: 25 iulie 2021, FCSB - Universitatea Craiova 4-1, goluri înscrise de O. Moruţan, Oct. Popescu, A. Cordea, Fl. Tănase, respectiv J. Markovic.

Partida va fi una specială pentru Laurenţiu Reghecampf, care a cunoscut cele mai mari succese ca antrenor pe banca roş-albaştrilor, alături de care a câştigat de două ori titlul, a jucat în primăvara Europa League eliminând pe Ajax Amsterdam şi a participat în grupele UEFA Champions League.

176 de meciuri în toate competiţiile a strâns Laurenţiu Reghecampf în cele două mandate în care a antrenat-o pe FCSB (2012-2014, 2015-2017), 100 încheiate cu victorii, 50 la egalitate şi doar 26 cu înfrângeri.

Mediile de vârstă

Universitatea Craiova - 27 de ani şi o lună;

FCSB - 25 ani şi 5 luni, a treia cea mai mică din campionat.

FCSB s-a bazat pe 30 de jucători, dintre care 15 au contribuit la reuşitele bucureştenilor cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă.

Universitatea Craiova a utilizat 29 de jucători, dintre care nouă sunt străini.

Partida ar putea oferi şi un duel între doi dintre cei mai buni pasatori decisivi activi în campionatul României, Dan Nistor - 77 de assist-uri în 356 de meciuri disputate în Liga 1, repectiv Constantin Budescu, 65 pase de gol în 213 partide bifate pe prima scenă.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.”

Liga 1 Betano

Meciul următor

Nici un meci în viitorul apropiat.

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.