La mulți ani, Gheorghiță Geolgău!

La mulți ani, Gheorghiță Geolgău!

Marea glorie a Științei împlinește astăzi, 19 februarie 2018, vârsta de 57 de ani. Clubul Universitatea Craiova îi dorește să aibă parte numai de bucurii!

Gheorghiţă Geolgău a evoluat la Universitatea Craiova în perioada 1976-1990, reușind să marcheze de 34 de ori în cele 304 meciuri în prima ligă. Se adaugă cele 8 reușite în 38 de partide europene. Pentru naționala României, în 24 de meciuri a marcat de 3 ori. Golul carierei: cel de la Bratislava, prin care România a obținut calificarea la turneul final din 1984, câștigând grupa preliminară din care făceau parte campioana mondială Italia, Cehoslovacia, Suedia și Cipru. După golul calificării, versurile „Din Pielești la Bratislava / Din Craiova la Glasgow / Europa fredonează / Hai Geolgău, Geolgău, Geolgău!“ s-au auzit de nenumărate ori pe vechiul Central.

Un alt gol de aur a reușit Geolgău în perioada de extra-time a meciului cu Bordeaux. În minutul 101, vârful Craiovei a punctat pentru 2-1 și eliminarea francezilor, declanșându-i lui Fănuș Neagu următorul titlu: Zaibărul a învins Bordeaux-ul.

Gheorghiță Geolgău ne-a acordat astăzi un interviu în exclusivitate: „Vă mulțumesc pentru telefon și urări! Nu mulți știu că eu de fapt m-am născut pe data de 19 februarie 1961, într-o zi de duminică, dar tata m-a declarat lunea, pe 20 februarie. Cu siguranță nu mă mai simt ca la 21 de ani, sau 22. Cele mai frumoase amintiri din cariera mea de fotbalist au fost acelea când îi eliminam pe cei de la Bordeaux și Kaiserslautern, într-o perioadă extraordinară pentru club, oraș și suporteri. O spun cu mândrie, Știința a fost prima echipă din fotbalul românesc care a reușit să atingă o semifinală de Cupă Europeană. Vă mulțumesc pentru toate urările făcute și sper ca în luna mai să sărbătoriți titlul de campioni. Știu că din actuala echipă m-a urmărit Burlacu pe YouTube, dar și eu il urmăresc pe el, live. Chiar i-am dat câteva sfaturi, nu doar la bine, ci și când i-a fost greu, fiindcă am crezut și cred în el. Țin mult de tot la el. Sper să ajungă cât mai sus ca fotbalist!”

#ForzaStiinta

Liga 1 Betano

Meciul următor

Joi, 25 Iul 2024

21:15

Maribor

UEFA Europa Conference League

Stadionul Ljudski vrt

DigiSport 1, Prima Sport, Orange Sport

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.