La mulți ani, Grigore Ciupitu! #74

La mulți ani, Grigore Ciupitu! #74

Eroul de la Lisabona împlinește astăzi, 13 septembrie 2022, vârsta de 74 de ani. Clubul Universitatea Craiova îi dorește acestuia multă sănătate și fericire.

Grigore Ciupitu a evoluat pentru Știința în perioadele 1974 - 1976 și 1979 - 1983. În absența lui Costică Ștefănescu, la 34 de ani a fost folosit în manșa tur a semifinalei cu Benfica Lisabona. A făcut un meci mare, reușind alături de Nae Tilihoi, Negoro și Nae Ungureanu să formeze o linie defensivă de netrecut.

În volumul „Frumoşii nebuni ai Craiovei Maxima“, scris de Ion Jianu, Grigore Ciupitu și-a reamintit cum era atmosfera în Bănie înaintea actului secund: „Făcusem 0-0 la Lisabona, iar suporterii, şi nu numai, sperau că pe „Central“ îi vom învinge pe băieţii lui Eriksson, că vom reuşi meciuri calificante, aşa cum s-a întâmplat în retururile cu Bordeaux şi Kaiserslautern disputate pe „Central“. Reintra în formaţia noastră, pe lângă căpitanul Costică Ştefănescu, şi idolul tribunelor, Ilie Balaci. Erau totuşi argumente să sperăm în calificarea în finală, nu? În fine… Înainte de returul de la Craiova, unii prim-secretari de judeţ vorbeau despre acest eveniment din România, de şansa Universităţii de a juca, în premieră, o finală de cupă europeană. Ştiu o poveste simpatică de la Ion Radu, prim-secretarul Doljului de atunci. Omologul lui de la Alba Iulia ar fi promis că, la finala Cupei UEFA, returul de la Craiova, cei de la Jidvei vor aduce pe stadionul din Craiova două cisterne cu şampanie de Jidvei! Urma ca, în caz de câştigare a Cupei, să bea şampanie din cupă toţi suporterii prezenţi pe „Central“ la meci!“

#LaMultiAni

Liga 1 Betano

Meciul următor

Nici un meci în viitorul apropiat.

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.