La mulți ani, Marius Mitran! #55

La mulți ani, Marius Mitran! #55

Astăzi, 5 iulie 2022, maestrul Marius Mitran împlinește vârsta de 55 de ani. Clubul Universitatea Craiova îi urează acestuia multă sănătate și fericire.

Unul dintre monologurile memorabile ale lui Marius Mitran: „Începe. Iar ceea ce se petrece după primul fluier al lui Ştreng e imposibil de descris. Dinamo se instalează la cârmă, Cârţu îi retrage pe ai noştri. Şi Dinamo începe pasul unu: Lupu către Lupescu. Apoi, ca într-un dans, Mateuţ, Rednic, Sabău, înapoi la Andone, iar Lupu… Oamenii, cei 50.000 tac. Cârţu e cu mâna la gură. Lucescu e aproape o statuie. Ciurea, Badea şi Pigulea încearcă o recuperare. Eşuează. Iar atunci se petrece ceva ce n-am trăit niciodată, nicăieri. „Centralul” se zguduie din temelii, ca un răspuns la uluitorul joc de pase al băieţilor lui Lucescu. Badea recuperează prima minge, o întoarce prudent lui Gică Popescu şi acesta preia, trece de Răducioiu, lansat în presing, de Lupescu, apoi de Rednic, care faultează. În clipa aia, universul se dezintegrează. Stadionul efectiv urlă bestial. „Ştiin-ţa! Ştiin-ţa!! Ştiin-ţa!!!” În peluză explodează patru petarde. Nu mai e ceaţă, dar e fum gros, galben-negru. „Ştiin-ţa! Ştiin-ţa!” E ca o barieră de netrecut spre poarta lui Boldici. „Ştiin-ţa!! Ştiin-ţa!” Curând, nu se mai percepe, din cauza isteriei, decât perechea de vocale „iiiii-aaa!!!” urlate!

…Şi fault. Şi pas. Şi fault. Săndoi îl seceră pe Răducioiu, Lucescu intră în teren. Intră şi Cârţu. „Ştreng era leoarcă de transpiraţie. Urla şi el la mine, Sorine, nu mai loviţi! Dau roşu!! Ia dă, îi zic, ia să văd! Ce cauţi în teren?, zice. Da’ Lucescu ce caută?, zic şi eu.” În studioul de la Digi, Sorin zâmbeşte şi se încruntă. „Aşa a fost. Gică Popescu a ieşit apoi, prin minutul 24, cu ea la picior, i-a pasat lui Bica, Dănuţ a jucat în stânga, în spatele lui Sabău, Adrian Popescu a preluat, cursă de 30 de metri, centrare pe jos şi Ciurea, din cădere, i-a luat faţa lui Klein, a intrat cu totul în poartă, gol! Asta a fost!”

#LaMultiAni

Liga 1 Betano

Meciul următor

Mie, 27 Sep 2023

16:15

Tunari

Cupa României

Stadionul Comunal

DigiSport 1, Prima Sport, Orange Sport

Clasamentul

# Echipa M P
1FCSB821
2CFR Cluj819
3Universitatea Craiova917
4FC Rapid915
5FC Petrolul913
6Sepsi Sf. Gheorghe712
7FC Hermannstadt812
8FCU912
9U Cluj910
10FC Voluntari910
11FC Farul89
12Oțelul Galați98
13FC Dinamo98
14Politehnica Iași87
15UTA Arad87
16FC Botoșani95

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.