Mangia mia, ce victorie!

Mangia mia, ce victorie!

Italianul de pe banca Științei pare să aibă mereu câte un as în mânecă. Revenirea la schema tactică din meciurile cu Milan și FCSB și folosirea lui Mitriță în atac a dat rezultate imediat: 2-0 cu Viitorul în deplasare, aproape fără emoții.

Cu Mitriță vârf fals și o bună aglomerare a zonei centrale, Craiova și-a băgat prima repriză în buzunar și a tras fermoarul. Mitriță și Gustavo prefigurează, prin ocaziile avute, golul primului, venit după o greșeală a lui Florinel Coman. Extrema aflată pe picior de plecare a lui Hagi preia greșit cu pieptul, în propriul careu, iar Alex Mitriță profită ca un vulpoi, recuperează, pune corpul în fața mingii și înscrie simplu la colțul lung. Era minutul 26. În continuare, Craiova închide jocul ca Barcelona lui Guardiola pe vremuri, prin posesie prelungită. Doar Țucudean, apărut surprinzător în careu, la o pasă lungă, se apropie de golul egalizator, dar e neinspirat.

Craiova cedează inițiativa în partea secundă, dar sosise rândul lui Calancea să iasă la rampă. În minutele 63 și 67, îngerul păzitor de peste Prut îi bloca pe Coman și Țucudean, amândoi în poziții iminente de gol. Parcă simțind pericolul, Știința apasă accelerația în stil de mare echipă. În minutul 71, Tiago îl găsește perfect pe Mitriță cu o pasă lungă, peste apărarea adversă, iar preluarea și finalizarea rafinatului nostru atacant sunt de povești ale fotbalului. După ce mingea i se lipește de bocanc, povestea de dragoste dintre gheată și balon nu durează mult, pentru că același bocanc o expediază cu mare finețe, cam ca Băluță în meciul cu FCSB, în lungul porții lui Rîmniceanu. Plasa laterală se înfioară a gol, Mitriță nu se bucură din bun-simț pentru dubla împotriva fostei echipe, dar galeria noastră, aflată și ea la conducerea partidei tot timpul, explodează. Nimeni nu pare să mai poată reveni în fața Craiovei, odată ce conducem cu două goluri, pentru că Devis știe cu ce se Mangia fotbalul.

Cu un joc tot mai consistent și tot mai sigură pe posibilitățile ei, Universitatea trece pe locul 2 în campionat, după trei victorii consecutive fără gol primit, dintre care două în deplasare. Urmează un meci acasă cu Mediaș, vineri de la ora 21, la care ne așteptăm să fiți prezenți în număr mare, la Severin, pentru a aplauda cea mai în formă echipă a primei ligi. Forza Știința!

Liga 1 Betano

Meciul următor

Sâm, 20 Iul 2024

18:30

UTA Arad

Liga 1

Stadionul Ion Oblemenco

DigiSport 1, Prima Sport, Orange Sport

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.