Știința câștigă entuziasmant și urcă pe locul 2

Știința câștigă entuziasmant și urcă pe locul 2

Cu “regele” Zlatinski revenit la mijloc și cu valuri sud-americane în tribune, Universitatea face poate cel mai bun meci al ei din acest sezon și învinge clar campioana en-titre, pe Viitorul, cu 3-1.

După  o ocazie mare a oaspeților și un gol anulat corect pentru ofsaid lui Țucudean, alb-albaștrii preiau controlul jocului și Mitriță dă o bară senzațională, apoi are o ocazie imensă după o combinație de efect cu Zlatinski.

În minutul 42, însă, Țucudean deschide scorul cu o execuție de excepție, semifoarfecă laterală cu dreptul. Dar oltenii nu pleacă atât de ușor capul, la o zi după Ziua Națională.

Cei 20.000 de spectatori întețesc cântecele și zgomotul și Știința iese ultra-motivată de la vestiare. Zlatinski șutează în forță de la 30 de metri în minutul 56, mingea lovește mâna stângă a lui Țâru, iar arbitrul arată penalty și îi acordă al doilea cartonaș galben căpitanului oaspeților. Mitriță transformă și vulcanul Oblemenco erupe.

Tot de la Zlatinski pleacă și faza golului doi. Un șut ”covrig” de la 25 de metri îl lasă pe Torday spectator, dar mingea lovește transversala. Bancu însă urmărește perfect faza și recuperează, face un dribling de finețe și înscrie cu dreptul la colțul lung.

Urmează momentul lui Mangia, care îl introduce pe Popa în locul lui Burlacu și permutează doi jucători astfel. Popa trece fundaș central, Briceag îi ia locul lui Bancu pe stânga, iar Nicușor este trimis în atac. Doar două minute mai târziu, mutarea dă roade: Bancu ia o acțiune pe cont propriu, întoarce pe toate părțile doi adversari și centrează ideal pentru Bărbuț, care face 3-1.

Publicul cântă și face valuri, iar ultimul fluier aduce și primii fulgi de zăpadă pe stadionul magic al Craiovei, ca într-un basm de Hans ”Crisoltean” Andersen. La final a sosit rândul lui Burlacu să ia portavocea și să dea tonul galeriei tot mai numeroase, pentru că ”așa e la Craiova și-așa va fi mereu, ne susținem echipa la bine și la greu”. Dar azi a fost bine; chiar foarte bine.

Liga 1 Betano

Meciul următor

Sâm, 20 Iul 2024

18:30

UTA Arad

Liga 1

Stadionul Ion Oblemenco

DigiSport 1, Prima Sport, Orange Sport

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.