Știința participă la Festivalul de Fotbal „100” UNIȚI PENTRU FOTBAL

Știința participă la Festivalul de Fotbal „100” UNIȚI PENTRU FOTBAL

Clubul Universitatea Craiova va participa la Festivalul de Fotbal  „100” UNIȚI PENTRU FOTBAL - EDIȚIA I, ce se va desfățura la Craiova, la Centrul Turistic pentru Agrement și Sport (Baza Sportivă „Aripile” - zona Aeroport), pe data de 16 septembrie 2018.

Festivalul de Fotbal face parte dintr-un proiect ce se adresează copiilor născuți în anii 2012, 2011, 2010, 2009 lansat de Promoția LICENȚĂ UEFA „A” - Sesiunea primăvară 2018, care, în urma participării la cursurile pentru obținerea acestei licențe, a avut inițiativa de a se alătura Federației Române de Fotbal, în promovarea și dezvoltarea fotbalului la nivel de copii și juniori. Proiectul se va derula pe o perioadă de 2 ani, la interval de 3, 4 luni, în altă regiune a țării.

Partenerii proiectului sunt: Asociația Club Sportiv Academic Craiova, FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE FOTBAL, Asociația Sportivă Sport-Cultură-Educație, Asociația Sportivă Pro Efs Craiova, Asociația Club Sportiv Corona Brașov, Liceul Sportiv Vaslui, CSM Râmnicul Sărat, Club Sportiv Barça București (cluburi aparținătoare absolvenților Licenței UEFA „A” - Promoția primăvară 2018).

Organizarea acestui tip de turneu, în diferite zone ale României, are ca scoppromovarea pregătirii și participării corecte, a copiilor pe grupe de vârstă atât în ceea ce privește particularitățile acestora cât și numărul de jucători în competiții conform prevederilor Federației Române de Fotbal în vederea implementării acestora în toată țara.

Obiective ale campionatului:

 1. implementarea (în rândul antrenorilor din România) respectării parcursului linear în pregătirea copiilor (de la inițiere până la marea performanță), ci nu forțarea pregătirii lor.
 2. atragerea unui număr cât mai mare de copii spre practicarea fotbalului, promovând efectele benefice ale acestei discipline sportive;
 3. pregătirea treptată pentru participarea în concursurile viitoare;
 4. continuarea organizării turneului în alte orașe, al intervale de 3-4 luni, pentru a putea fi promovate și atinse obiectivele şi pentru a coopta, de la Etapă la Etapă, noi cluburi participante, ca impact al fiecărei ediţii anterioare.
 5. promovarea şi dezvoltarea fotbalului la nivel de copiii și junioripe plan zonal şi naţional conform prevederilor Federației Române de Fotbal;
 6. dezvoltarea unei bune socializări între copiii practicanți de fotbal din cluburile sportive participante și al spiritului de Fair Play;
 7. educarea părinților în spiritul susținerii și încurajării copiilor la competiții și nu în transmiterea de indicații sau mai rău de a pune presiunea rezultatelor, pe seama copiilor;
 8. obișnuirea antrenorilor cu aprecierea evoluțiilor copiilor și mai puțin cu dictarea soluțiilor pe care copiii ar trebui să le descopere singuri, din plăcere și nestresați.

Festivalul de Fotbal se va desfășura pe durata unei singure zile, în sistem „fiecare cu fiecare”, numărul maxim de copii fiind de 40 de la toate grupele, numărul de jucători care joacă, la fiecare grupă de vârstă, fiind următorul:

 • la grupa de vârsă 2012 se joacă 3x3;
 • la grupa de vârsă 2011 se joacă 4+1;
 • la grupa de vârsă 2010 se joacă 4+1;
 • la grupa de vârsă 2009 se joacă 6+1.

#PepinieraInseamnaViitor

Liga 1 Betano

Meciul următor

Nici un meci în viitorul apropiat.

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.