Young Lions | Totul despre juniorul Ștefan Bană

Young Lions | Totul despre juniorul Ștefan Bană

Fii alături de „leuții” Științei în drumul spre marea performanță! 

Haideți să-i cunoaștem mai bine pe juniorii noștri. Astăzi am stat de vorbă cu Ștefan Bană, aflat la primul său cantonament alături de echipa mare a Științei.

Nume complet: Bană Ștefan Daniel

Data nașterii: 29.10.2004

Înălțime: 1,77 m

Greutate: 60 kg

Post: Mijlocaș stânga

Fotbalistul favorit din lotul Științei: Alexandru Cîmpanu

Povestea vieții, spusă chiar de juniorul nostru: „Drumul meu în lumea fotbalului a început la vârsta de 8 ani în sala sportivă „Ada Nechita” din Băilești. Acolo am făcut primul antrenament și data nu o voi uita niciodată: 12 ianuarie 2013. Primul om care mi-a fost antrenor și mentor totodată a fost domnul Anghel Fluturescu.

Gena sportivă provine din familie, fiindcă tatăl meu a fost vicecampion al țării la proba de 800 m. și ulterior fotbalist la un nivel destul de ridicat aș putea spune, divizia „B”. În 2013 am fost legitimat la Academia de Fotbal „Gică Popescu” pentru care am activat un sezon, fiind pregătit în totalitate de domnul Gică Barbu. În următorul an am reușit să mă transfer la Universitatea Craiova, însă, nefiind eligibilă la acel moment grupa de 2004, am fost împrumutat la CSJ Craiova pentru care am evoluat un sezon. Am fost nevoit să fac naveta Afumați – Craiova o perioadă mare de timp, venind în Bănie de 3 ori pe săptămână la antrenamente: lunea, miercurea și vinerea. Tot acest „chin” a luat sfârșit în 2015 când, întors la Știința, mi s-a oferit cazare în Craiova. Practic, din acel moment am avut parte de toate condițiile pentru a face performanță și voi fi mereu recunoscător clubului pentru asta.

Primul antrenor cu care am lucrat la Universitatea a fost domnul Bogdan Vrăjitoarea, după care am fost pregătit de domnul Alex Stoica. Alături de dumnealui și de colegii mei din grupa respectivă am obținut poziția secundă în Liga Elitelor (anul 2019) și locul al treilea în acest an al Ligii Elitelor U-17.

Cel mai mare vis al meu este să debutez la echipa mare a Științei și să pun umărul la viitoarele performanțe în cele mai tari competiții naționale și internaționale. Hai Craiova!”

#YoungLions

Liga 1 Betano

Meciul următor

Dum, 21 Apr 2024

19:00

Sepsi Sf. Gheorghe

Play-off Liga 1

Stadionul Sepsi Arena

DigiSport 1, Prima Sport, Orange Sport

Newsletter

Scrie-ne!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea calității serviciilor noastre, prin luarea la cunoștință a sugestiilor și nemulțumirilor dvs.